Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westrem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Westrem leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Westrem.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WestremFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWetteren
Postcode9230
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Westrem

Heb je in huis last van een droge huid en/of bittere smakende thee? Meer en meer huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de gemeente Wetteren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Westrem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westrem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Westrem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Westrem ontvangt een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Westrem

De waterhardheid van het leidingwater in Westrem bedraagt ongeveer 8,40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-westrem-9230

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20

Zo werkt een waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westrem voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westrem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot meer dan €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €790 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Westrem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1190
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenV.a €140 per jaar
InstallatiekostenC.a. €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Westrem?
De waterhardheid in Westrem ligt op 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westrem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie