Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudehaske

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Oudehaske resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.20 dH in Oudehaske.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OudehaskeZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8465
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oudehaske

Heb je last van irritaties aan de huid en/of glascorrosie? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en lagere energiekosten. In en rondom gemeente De Fryske Marren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oudehaske gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oudehaske?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oudehaske. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oudehaske heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oudehaske

De waterhardheid van het water in Oudehaske is om en nabij de 6.20 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudehaske-8465

Bekende modellen en merken

 • Erie Softline Eco15
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Lubron Proline Classic
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oudehaske reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oudehaske.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €830 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1325 en €1825 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oudehaske.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektrische waterontharderC.a. €1040
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €90 per 12 maanden
PlaatsingV.a €210
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Oudehaske?
De hardheid in Oudehaske komt uit op ong. 6.20 dH. De meting in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudehaske.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie