Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijehaske

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Nijehaske heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Nijehaske.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €215 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid NijehaskeZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8466
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nijehaske

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nijehaske wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nijehaske?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nijehaske. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nijehaske zit met een waterhardheid van 6.20. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nijehaske

De waterhardheid van het drinkwater in Nijehaske bedraagt ongeveer 6.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nijehaske-8466

Bekende modellen en merken

 • Erie Softline Eco20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Delta Garona
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijehaske reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nijehaske.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €800, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1200 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Nijehaske.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen snel specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektronische waterontharderBegint bij €930
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €80 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nijehaske?
De hardheid van het leidingwater in Nijehaske is ongeveer 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijehaske.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie