Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Schiphorst

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in De Schiphorst heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in De Schiphorst.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid De SchiphorstHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7966
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere stookkosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen De Schiphorst

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Meppel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Schiphorst was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in De Schiphorst?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in De Schiphorst. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • De Schiphorst zit met een waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Schiphorst

De waterhardheid van het drinkwater in De Schiphorst is 7.50 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-schiphorst-7966

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • BWT AQA viseo
 • General electric GNOH45KE
 • Watercompany Softflow 15
 • Electrolux 18L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Schiphorst verklein je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Schiphorst.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €700 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1175 en €1875 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in De Schiphorst.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog monteurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Elektrische waterontharderBegint bij €1110
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €80 op jaarbasis
MontagekostenCirca €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in De Schiphorst?
De hardheid van het kraanwater in De Schiphorst is plus minus 7.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Schiphorst.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie