Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Munnekezijl

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Munnekezijl heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Munnekezijl.
 • Dit kan zorgen voor situaties als water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MunnekezijlWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9853
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Munnekezijl

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en/of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Munnekezijl wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Munnekezijl?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Munnekezijl. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Munnekezijl heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Munnekezijl

De waterhardheid van het water in Munnekezijl ligt op ong. 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-munnekezijl-9853

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • AquaCombi AquaCell
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Amysoft C-200
 • Kinetico Kube 6

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Munnekezijl reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Munnekezijl.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €680, excl. installatie. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2200 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Munnekezijl.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten modellen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Elektrische waterontharderCirca €1080
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €80 per 12 maanden
InstallatieVanaf €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Munnekezijl?
De hardheid in Munnekezijl ligt rond de 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Munnekezijl.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie