Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Burum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Burum heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Burum.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BurumHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9851
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Burum

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Burum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Burum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Burum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Burum kent een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Burum

De waterhardheid van het water in Burum is 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-burum-9851

Veel gekozen merken

 • Apic Heracles
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Apic Heracles junior
 • Hydrotense Seduction 16
 • Kinetico Mini KB

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Burum verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Burum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders starten bij €770, excl. installatie. Een goed systeem zit ergens tussen de €1125 en €2225 incl. installatie. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Burum.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektrische waterontharderBegint bij €990
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €120 op jaarbasis
MontageC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Burum?
De hardheid van het leidingwater in Burum komt uit op ong. 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Burum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie