Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warfstermolen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Warfstermolen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Warfstermolen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €200 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WarfstermolenHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9852
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Warfstermolen

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en bittere smakende thee? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Warfstermolen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Warfstermolen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Warfstermolen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Warfstermolen heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Warfstermolen

De waterhardheid van het drinkwater in Warfstermolen is om en nabij de 6.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-warfstermolen-9852

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Apic Nessos
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Atag Descale 20
 • Hydrotense StandAlone 18L

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Warfstermolen reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Warfstermolen.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2125 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Warfstermolen.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Mechanische waterontharderV.a €790
Waterontharder (elektronisch)V.a €1100
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €125 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Warfstermolen?
De hardheid van het leidingwater in Warfstermolen schatten we op 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Warfstermolen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie