Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Ilp

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Den Ilp maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je praktische info over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Den Ilp.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €330 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Den IlpTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Den Ilp

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Landsmeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Den Ilp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Den Ilp?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Den Ilp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvoller water en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Den Ilp ontvangt een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Den Ilp

De waterhardheid van het water in Den Ilp is 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-ilp-1127

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Lubron Softstar Classic
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Atlantis AT210

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Den Ilp verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Den Ilp.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €670, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1275 en €1950 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Den Ilp.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderBegint bij €650
Elektronische waterontharderV.a €950
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudRond de €105 p/jaar
MontagekostenBegint bij €170
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Den Ilp?
De hardheid van het water in Den Ilp is ongeveer 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energiekosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan een zachte huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Den Ilp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie