Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Purmerland

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Purmerland maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier check je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Purmerland.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid PurmerlandHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1451
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Purmerland

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of bittere thee en koffie? Een groeiend aantal mensen bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Landsmeer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Purmerland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Purmerland?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Purmerland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Purmerland zit met een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Purmerland

De waterhardheid van het leidingwater in Purmerland bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-purmerland-1451

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Bayard Ecosoft 10
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWT AQA Perla Duo
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Purmerland verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Purmerland.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1450 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Purmerland.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel specialisten, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €920
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudV.a €130 p/jaar
InstallatieBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Purmerland?
De hardheid van het water in Purmerland ligt op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Purmerland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie