Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Riel

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Riel leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je praktische info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Riel.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RielHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Riel

Heb je in huis last van een erg droge huid en/of kalkaanslag op douchekop? Steeds meer mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Goirle vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Riel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Riel?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Riel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Riel heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Riel

De waterhardheid van het water in Riel ligt op ong. 7.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-riel-5133

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • 038waterontharder Separaat 20
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • North Star 9UD
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Riel reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Riel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €660 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1125 en €1700 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Riel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos monteurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderRond de €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1170
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €100 p/jaar
MontagekostenBegint bij €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Riel?
De waterhardheid in Riel ligt op 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Riel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie