Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Easterlittens

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Easterlittens leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 5.90 dH in Easterlittens.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €245 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid EasterlittensZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8835
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Easterlittens

Zit jij thuis ook met huidirritaties en kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en lagere energiekosten. In de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Easterlittens wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Easterlittens?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Easterlittens. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Easterlittens heeft een waterhardheid van 5.90. Dat betekent zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Easterlittens

De waterhardheid van het drinkwater in Easterlittens is 5.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-easterlittens-8835

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Easterlittens verklein je de dH waarde van 5.90 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Easterlittens.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €750 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Easterlittens.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen snel installateurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1020
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €90 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Easterlittens?
De hardheid van het leidingwater in Easterlittens is om en nabij de 5.90 dH. De waarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Easterlittens.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie