Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kimswerd

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Kimswerd maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Kimswerd.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid KimswerdWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8821
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kimswerd

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Veel mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kimswerd was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kimswerd?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kimswerd. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kimswerd heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Kimswerd

De waterhardheid van het drinkwater in Kimswerd is om en nabij de 6.30 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kimswerd-8821

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Combi 25
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Amysoft C-200
 • Halutec Domus DPS 300

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kimswerd reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kimswerd.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €760, excl. installatie. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1350 en €1925 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Kimswerd.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderV.a €690
Waterontharder (elektrisch)C.a. €950
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €135 p/jaar
MontagekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Kimswerd?
De hardheid van het kraanwater in Kimswerd is circa 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kalkvrije leidingen en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kimswerd.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie