Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Arum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Arum leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Arum.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid ArumHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8822
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Arum

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Arum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Arum?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Arum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Arum ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager energieverbruik, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Arum

De waterhardheid van het water in Arum bedraagt circa 6.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-arum-8822

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Waterluxe Duo 7
 • Halutec SensorSoft
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Arum verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Arum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor magnetische ontharders tot zo’n €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €2225 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Arum.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektronische waterontharderRond de €1130
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €135 per jaar
PlaatsingskostenRond de €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Arum?
De hardheid in Arum ligt op 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Arum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie