Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lollum

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Lollum heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Lollum.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €310 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LollumFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8823
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lollum

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lollum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Lollum?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lollum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lollum heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lollum

De waterhardheid van het water in Lollum is ongeveer 6.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lollum-8823

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Duo 12
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Amysoft C-200
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lollum verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lollum.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1650 en €2125 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterontharder in Lollum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos merken, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektrische waterontharderC.a. €920
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €160 per beurt
InstallatiekostenV.a €160
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lollum?
De waterhardheid in Lollum is ongeveer 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lollum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie