Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Marrum

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Marrum heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Marrum.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MarrumHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9073
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Marrum

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Noardeast-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Marrum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Marrum?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Marrum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Marrum heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Marrum

De waterhardheid van het leidingwater in Marrum bedraagt ongeveer 6.30 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-marrum-9073

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Atag Descale 30
 • North Star 9ED
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Amysoft C-200

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Marrum reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Marrum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Van €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €2050 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterontharder in Marrum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €1040
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudC.a. €160 per beurt
MontageRond de €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Marrum?
De waterhardheid in Marrum ligt rond de 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Marrum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie