Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hallum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hallum heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Hallum.
 • Dit kan leiden tot onder andere huidirritaties en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HallumZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9074
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hallum

Heb je last van verstopte leidingen of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hallum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hallum?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hallum. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hallum heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Hallum

De waterhardheid van het drinkwater in Hallum bedraagt ongeveer 6.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hallum-9074

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Atag Descale 5
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Ecowater Galaxy VDR30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hallum verklein je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hallum.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €105 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €760, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €2125 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Hallum.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Waterontharder (elektrisch)Circa €1170
Zout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €80 p/jaar
PlaatsingV.a €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hallum?
De waterhardheid in Hallum is plus minus 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hallum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie