Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hinnaard

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Hinnaard maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal check je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Hinnaard.
 • Dit kan leiden tot problemen als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HinnaardZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8844
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hinnaard

Heb je last van irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hinnaard wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hinnaard?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hinnaard. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hinnaard zit met een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hinnaard

De waterhardheid van het leidingwater in Hinnaard bedraagt ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hinnaard-8844

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Atag Descale 5
 • Halutec Domus DPS 300
 • Erie Slimline Eco30
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hinnaard reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hinnaard.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders tot een slordige €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders starten vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €2200 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hinnaard.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €950
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €125 per beurt
InstallatiekostenVanaf €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hinnaard?
De waterhardheid in Hinnaard is plus minus 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hinnaard.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie