Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waaksens

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Waaksens zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Waaksens.
 • Dit is de oorsprong van situaties als onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €335 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WaaksensHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8845
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Waaksens

Heb je in huis last van een droge huid en onnodig veel schoonmaken? Meer en meer mensen bestellen een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Waaksens was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Waaksens?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Waaksens. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot betere smaak van water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Waaksens kent een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Waaksens

De waterhardheid van het drinkwater in Waaksens is ongeveer 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waaksens-8845

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • SuperSoft SuperSoft
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waaksens verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Waaksens.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €740 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €1950 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Waaksens.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1100
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €110 per beurt
PlaatsingskostenRond de €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Waaksens?
De hardheid van het leidingwater in Waaksens is doorgaans 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waaksens.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie