Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mûnein

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Mûnein heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.30 dH in Mûnein.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkaanslag en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €280 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MûneinTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9063
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mûnein

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Tytsjerksteradiel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Mûnein was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Mûnein?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Mûnein. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Mûnein zit met een waterhardheid van 9.30. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Mûnein

De waterhardheid van het water in Mûnein is om en nabij de 9.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-munein-9063

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Delta Onega
 • Remon Waterontharders Neva
 • Waterluxe Combi 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mûnein verlaag je de dH waarde van 9.30 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Mûnein.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1375 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Mûnein.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos merken, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektrische waterontharderCirca €1090
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €140 per 12 maanden
InstallatieRond de €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Mûnein?
De waterhardheid in Mûnein is circa 9.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mûnein.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie