Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aldtsjerk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Aldtsjerk heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 9.30 dH in Aldtsjerk.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AldtsjerkHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9064
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Aldtsjerk

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Tytsjerksteradiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Aldtsjerk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Aldtsjerk?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Aldtsjerk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aldtsjerk kent een waterhardheid van 9.30. Concreet: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Aldtsjerk

De waterhardheid van het leidingwater in Aldtsjerk bedraagt ongeveer 9.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aldtsjerk-9064

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 5
 • Amysoft C-300
 • Apic Zetes
 • Euro Combi 25 Fleck
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aldtsjerk verlaag je de dH waarde van 9.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Aldtsjerk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2125 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Aldtsjerk.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €980
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €100 per 12 maanden
InstallatieV.a €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Aldtsjerk?
De hardheid van het water in Aldtsjerk is grofweg 9.30 dH. De meting in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aldtsjerk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie