Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cromvoirt

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.89 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Cromvoirt leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.89 dH in Cromvoirt.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid CromvoirtWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Cromvoirt

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Vught kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Cromvoirt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Cromvoirt?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Cromvoirt. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Cromvoirt ontvangt een waterhardheid van 6.89. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Cromvoirt

De waterhardheid van het water in Cromvoirt is ongeveer 6.89 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-cromvoirt-5266

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Aquarex IMP Pro 18
 • BWT AQA Perla Duo
 • Bayard Tenera 28
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Boshuis iQualQ Duo 200

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Cromvoirt reduceert je de dH waarde van 6.89 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Cromvoirt.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €810 (zonder installatiewerk). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1525 en €1775 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Cromvoirt.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis merken, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektronische waterontharderC.a. €1090
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudRond de €125 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €170
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Cromvoirt?
De hardheid van het kraanwater in Cromvoirt ligt rond de 6.89 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Cromvoirt.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie