Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Voerendaal

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Voerendaal heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Voerendaal.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid VoerendaalHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Voerendaal

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Voerendaal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Voerendaal heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Voerendaal?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Voerendaal. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Voerendaal kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Voerendaal

De waterhardheid van het water in Voerendaal bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-voerendaal-6367

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Aquarex IMP Pro 14
 • 038waterontharder Compact 14
 • Delta Garona
 • BWT Aquadial softlife bio 15

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Voerendaal reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Voerendaal.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €770 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1375 en €2175 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Voerendaal.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk snel merken, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderVanaf €730
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1080
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €95 per jaar
MontagekostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Voerendaal?
De waterhardheid in Voerendaal is grofweg 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Voerendaal.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie