Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ransdaal

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Ransdaal heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Ransdaal.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld droog haar na het douchen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid RansdaalZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6312
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ransdaal

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Voerendaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ransdaal wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ransdaal?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ransdaal. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ransdaal heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ransdaal

De waterhardheid van het drinkwater in Ransdaal bedraagt circa 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ransdaal-6312

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • AEG 26 L
 • North Star 40ED

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ransdaal reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ransdaal.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €110 voor een magnetische ontharder tot wel €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1275 en €1900 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ransdaal.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €110
Mechanische waterontharderC.a. €830
Elektrische waterontharderRond de €1010
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudV.a €95 per 12 maanden
InstallatieCirca €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ransdaal?
De hardheid van het kraanwater in Ransdaal is circa 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ransdaal.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie