Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klimmen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Klimmen resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Klimmen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid KlimmenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6343
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Klimmen

Heb je last van verstopte leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huishoudens installeren een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid na bad of douche en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Voerendaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Klimmen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Klimmen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Klimmen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Klimmen kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Klimmen

De waterhardheid van het leidingwater in Klimmen bedraagt circa 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-klimmen-6343

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Duo 7
 • Calex Calex 15L
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Erie IQsoft Eco18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klimmen minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Klimmen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders starten bij €660 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Klimmen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderVanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1140
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudVanaf €145 p/jaar
InstallatiekostenV.a €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Klimmen?
De waterhardheid in Klimmen ligt op 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Klimmen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie