Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Peutie

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,04 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Peutie zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,04 dH in Peutie.
 • Dit kan zorgen voor problemen als bittere thee koffie en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €295 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid PeutieHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteVilvoorde
Postcode1800
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Peutie

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Vilvoorde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Peutie was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Peutie?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Peutie. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Peutie zit met een waterhardheid van 19,04. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Peutie

De waterhardheid van het drinkwater in Peutie is ongeveer 19,04 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-peutie-1800

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Peutie verlaag je de dH waarde van 19,04 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Peutie.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €780 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1425 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Peutie.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektrisch)V.a €1130
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €150 p/jaar
PlaatsingV.a €190
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Peutie?
De hardheid van het water in Peutie is plus minus 19,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Peutie.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie