Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Brussegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,59 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Brussegem maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je praktische info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 11,59 dH in Brussegem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BrussegemWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMerchtem
Postcode1785
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid11,59 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Brussegem

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huishoudens plaatsen een slimme waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Merchtem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Brussegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Brussegem?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Brussegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Brussegem kent een waterhardheid van 11,59. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Brussegem

De waterhardheid van het drinkwater in Brussegem is ongeveer 11,59 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,59 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-brussegem-1785

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Brussegem verklein je de dH waarde van 11,59 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Brussegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1100 en €1850 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Brussegem.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Elektronische waterontharderRond de €940
Onthardingszout€45 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 p/jaar
MontagekostenV.a €190
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Brussegem?
De waterhardheid in Brussegem is grofweg 11,59 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Brussegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie