Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hamme

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,59 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Hamme zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,59 dH in Hamme.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HammeHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMerchtem
Postcode1785
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid11,59 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hamme

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Merchtem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hamme hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hamme?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hamme. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hamme heeft een waterhardheid van 11,59. Dat betekent Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hamme

De waterhardheid van het leidingwater in Hamme is 11,59 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,59 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hamme-1785

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hamme verklein je de dH waarde van 11,59 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hamme.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1750 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Hamme.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Elektrische waterontharderV.a €1050
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractRond de €140 (jaarbasis)
MontageCirca €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Hamme?
De hardheid in Hamme is ongeveer 11,59 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hamme.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie