Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijk aan Zee

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Wijk aan Zee zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Wijk aan Zee.
 • Dit kan leiden tot onder andere water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Wijk aan ZeeWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1949
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wijk aan Zee

Wil jij ook af van een irriterende huid of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Beverwijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wijk aan Zee gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijk aan Zee?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wijk aan Zee. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wijk aan Zee kent een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wijk aan Zee

De waterhardheid van het drinkwater in Wijk aan Zee bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wijk-aan-zee-1949

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Erie IQsoft Eco18
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijk aan Zee verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wijk aan Zee.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €740, zonder installeren. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €2200 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterontharder in Wijk aan Zee.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Mechanische waterontharderCirca €660
Elektronische waterontharderBegint bij €990
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €135 p/jaar
InstallatieCirca €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wijk aan Zee?
De hardheid in Wijk aan Zee ligt rond de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wijk aan Zee.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie