Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berg en Terblijt

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Berg en Terblijt resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Berg en Terblijt.
 • Dit is de oorsprong van onder andere apparaten die slecht werken en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Berg en TerblijtWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6325
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Berg en Terblijt

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of water met een vreemde smaak? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Berg en Terblijt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Berg en Terblijt?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Berg en Terblijt. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Berg en Terblijt ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Berg en Terblijt

De waterhardheid van het leidingwater in Berg en Terblijt is om en nabij de 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-berg-en-terblijt-6325

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Kube 15
 • North Star Okosoft 35
 • Kinetico Mini KB
 • Erie Softline Eco10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Berg en Terblijt verklein je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Berg en Terblijt.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €110 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €2225 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Berg en Terblijt.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Waterontharder (elektronisch)Circa €1120
Tabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €95 per beurt
InstallatieRond de €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Berg en Terblijt?
De hardheid van het kraanwater in Berg en Terblijt komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berg en Terblijt.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie