Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schin op Geul

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Schin op Geul heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je handige informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Schin op Geul.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals irritaties aan de huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €345 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid Schin op GeulTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schin op Geul

Wil jij ook af van een irriterende huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep huishoudens bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Valkenburg aan de Geul kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Schin op Geul hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schin op Geul?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Schin op Geul. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Schin op Geul kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schin op Geul

De waterhardheid van het leidingwater in Schin op Geul bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schin-op-geul-6305

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Watergenius HWS 1500
 • SuperSoft SuperSoft
 • Amysoft C-300
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schin op Geul verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Schin op Geul.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1725 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €2025 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Schin op Geul.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel vakmannen, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1030
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudCirca €120 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Schin op Geul?
De waterhardheid in Schin op Geul komt uit op ong. 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schin op Geul.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie