Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Walem

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Walem resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Walem.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WalemHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Walem

Heb je in huis last van huidirritaties en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Valkenburg aan de Geul kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Walem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Walem?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Walem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Walem heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Walem

De waterhardheid van het drinkwater in Walem bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-walem-6342

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Combi 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Walem verklein je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Walem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1450 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €1800 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Walem.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1150
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €125 p/jaar
PlaatsingRond de €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Walem?
De waterhardheid in Walem is om en nabij de 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Walem.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie