Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Kwakel

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in De Kwakel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in De Kwakel.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkaanslag en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid De KwakelTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1424
Gem. Gasverbruik M31280 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen De Kwakel

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat huishoudens nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Uithoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Kwakel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Kwakel?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in De Kwakel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Kwakel heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in De Kwakel

De waterhardheid van het water in De Kwakel ligt op ong. 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-de-kwakel-1424

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Atag Descale 5
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWT AQA smart
 • Watergenius HWS 1500
 • Delta Isera

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Kwakel verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in De Kwakel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1975 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €850 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in De Kwakel.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Elektronische waterontharderBegint bij €1190
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudRond de €120 per jaar
InstallatieC.a. €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in De Kwakel?
De waterhardheid in De Kwakel is gemiddeld 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Kwakel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie