Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Odiliapeel

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Odiliapeel heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Odiliapeel.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €345 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OdiliapeelFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5409
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Odiliapeel

Heb je last van irritaties aan de huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid na bad of douche en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Uden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Odiliapeel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Odiliapeel?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Odiliapeel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Odiliapeel ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Odiliapeel

De waterhardheid van het drinkwater in Odiliapeel ligt op ong. 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-odiliapeel-5409

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Apic Nessos
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Atag Descale 20
 • Delta Duplex compact

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Odiliapeel reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Odiliapeel.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €700 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Odiliapeel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct vakmannen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderV.a €820
Waterontharder (elektronisch)C.a. €910
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenV.a €80 per beurt
PlaatsingskostenCirca €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Odiliapeel?
De waterhardheid in Odiliapeel schatten we op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Odiliapeel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie