Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tytsjerk

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 9.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Tytsjerk resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.30 dH in Tytsjerk.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid TytsjerkHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9255
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tytsjerk

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of minder lekker water uit de kraan? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Tytsjerksteradiel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Tytsjerk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tytsjerk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Tytsjerk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Tytsjerk kent een waterhardheid van 9.30. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Tytsjerk

De waterhardheid van het leidingwater in Tytsjerk bedraagt ongeveer 9.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tytsjerk-9255

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Euro Twin 10
 • Delta Onega duplex
 • North Star 25ED
 • Watergenius HWS 2500

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Tytsjerk verklein je de dH waarde van 9.30 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Tytsjerk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2150 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Tytsjerk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderV.a €700
Elektrische waterontharderBegint bij €910
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €150 per jaar
InstallatiekostenV.a €200
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Tytsjerk?
De hardheid van het kraanwater in Tytsjerk is gemiddeld 9.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tytsjerk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie