Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ureterp

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ureterp leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH in Ureterp.
 • Dit kan zorgen voor situaties als onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid UreterpFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9247
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ureterp

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal mensen installeren een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, betere smaak van water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Opsterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ureterp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ureterp?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ureterp. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ureterp zit met een waterhardheid van 6.90. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ureterp

De waterhardheid van het water in Ureterp is ongeveer 6.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ureterp-9247

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Digisoft DS-1200 HE

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ureterp reduceer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ureterp.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2150 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Ureterp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Mechanische waterontharderRond de €750
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €155 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Ureterp?
De hardheid van het kraanwater in Ureterp is ongeveer 6.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lagere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ureterp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie