Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Frieschepalen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Frieschepalen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.90 dH in Frieschepalen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €285 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid FrieschepalenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9249
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Frieschepalen

Heb je last van verstopte leidingen en/of bittere smakende thee? Veel Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Opsterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Frieschepalen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Frieschepalen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Frieschepalen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Frieschepalen ontvangt een waterhardheid van 6.90. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Frieschepalen

De waterhardheid van het drinkwater in Frieschepalen is 6.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-frieschepalen-9249

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Culligan Medallist 910
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Amysoft E-300
 • Hydrotense Seduction 22

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Frieschepalen reduceer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Frieschepalen.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1775 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Frieschepalen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel installateurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderC.a. €720
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €990
Reinigingszout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €100 p/jaar
InstallatiekostenV.a €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Frieschepalen?
De hardheid van het water in Frieschepalen is ongeveer 6.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Frieschepalen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie