Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Siegerswoude

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Siegerswoude maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.90 dH in Siegerswoude.
 • Dit kan leiden tot problemen als droog haar na het douchen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid SiegerswoudeHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9248
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Siegerswoude

Heb je last van verstopte leidingen en kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Opsterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Siegerswoude hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Siegerswoude?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Siegerswoude. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Siegerswoude heeft een waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Siegerswoude

De waterhardheid van het drinkwater in Siegerswoude is 6.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-siegerswoude-9248

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Remon Waterontharders Neva
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Apic Zetes junior
 • Ecowater ESM18 CE+

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Siegerswoude verklein je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Siegerswoude.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1475 en €2000 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Siegerswoude.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Elektrische waterontharderCirca €1210
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenRond de €140 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Siegerswoude?
De waterhardheid in Siegerswoude komt uit op ong. 6.90 dH. De waarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Siegerswoude.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie