Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hurdegaryp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hurdegaryp resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 9.30 dH in Hurdegaryp.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HurdegarypTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9254
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hurdegaryp

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of veel schoonmaakwerk? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Tytsjerksteradiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hurdegaryp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hurdegaryp?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hurdegaryp. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hurdegaryp heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Dit houdt in hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hurdegaryp

De waterhardheid van het drinkwater in Hurdegaryp ligt op ong. 9.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hurdegaryp-9254

Populaire merken en modellen

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • North Star 22UD

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hurdegaryp minimaliseer je de dH waarde van 9.30 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hurdegaryp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €660, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2050 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hurdegaryp.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Elektrische waterontharderBegint bij €1160
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenRond de €145 p/jaar
MontagekostenV.a €270
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Hurdegaryp?
De waterhardheid in Hurdegaryp is om en nabij de 9.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hurdegaryp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie