Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Suwâld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Suwâld heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je handige info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 9.30 dH in Suwâld.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid SuwâldHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9265
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Suwâld

Heb je last van huidirritaties en kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep mensen bestellen een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Suwâld heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Suwâld?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Suwâld. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Suwâld zit met een waterhardheid van 9.30. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Suwâld

De waterhardheid van het water in Suwâld ligt op ong. 9.30 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-suwald-9265

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM 42
 • Calex Calex 15L
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Culligan Medallist 915
 • Culligan Global Cabinet

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Suwâld verklein je de dH waarde van 9.30 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Suwâld.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1600 en €2075 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Suwâld.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektrische waterontharderVanaf €1160
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Suwâld?
De hardheid van het kraanwater in Suwâld is doorgaans 9.30 dH. De meting in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Suwâld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie