Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Earnewâld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Earnewâld heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 9.30 dH in Earnewâld.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkstrepen op glas en lak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid EarnewâldHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9264
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Earnewâld

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Tytsjerksteradiel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Earnewâld was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Earnewâld?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Earnewâld. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Earnewâld zit met een waterhardheid van 9.30. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Earnewâld

De waterhardheid van het leidingwater in Earnewâld is om en nabij de 9.30 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-earnewald-9264

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Atag Descale 30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 40

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Earnewâld minimaliseer je de dH waarde van 9.30 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Earnewâld.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1125 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Earnewâld.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Elektronische waterontharderCirca €980
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €130 p/jaar
MontagekostenCirca €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Earnewâld?
De hardheid van het kraanwater in Earnewâld is grofweg 9.30 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Earnewâld.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie