Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eastermar

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Eastermar zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.30 dH in Eastermar.
 • Dit kan leiden tot situaties als minder lekker water en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid EastermarHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9261
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Eastermar

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en/of kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Tytsjerksteradiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eastermar heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eastermar?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eastermar. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eastermar heeft een waterhardheid van 9.30. Definitie: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Eastermar

De waterhardheid van het drinkwater in Eastermar is om en nabij de 9.30 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-eastermar-9261

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM 11
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • North Star 9ED

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eastermar minimaliseer je de dH waarde van 9.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eastermar.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €130 voor magnetische ontharders tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €800 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1250 en €2025 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Eastermar.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig snel installateurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Elektronische waterontharderRond de €1050
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €125 op jaarbasis
InstallatieVanaf €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Eastermar?
De hardheid van het kraanwater in Eastermar is ongeveer 9.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Eastermar.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie