Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Garyp

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Garyp heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 9.30 dH in Garyp.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid GarypHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9263
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Garyp

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening of strepen op je ruiten? Flink wat huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Tytsjerksteradiel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Garyp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Garyp?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Garyp. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Garyp heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Dat betekent hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Garyp

De waterhardheid van het water in Garyp is 9.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-garyp-9263

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Culligan Medallist 910
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Garyp reduceert je de dH waarde van 9.30 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Garyp.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2175 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Garyp.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Waterontharder (elektronisch)Circa €940
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudRond de €160 p/jaar
MontagekostenCirca €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Garyp?
De hardheid van het water in Garyp ligt op 9.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Garyp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie