Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ryptsjerk

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ryptsjerk resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 9.30 dH in Ryptsjerk.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals glascorrosie en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid RyptsjerkWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9256
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ryptsjerk

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en/of kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Tytsjerksteradiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ryptsjerk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ryptsjerk?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ryptsjerk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ryptsjerk heeft een geschatte waterhardheid van 9.30. Definitie: hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ryptsjerk

De waterhardheid van het drinkwater in Ryptsjerk bedraagt circa 9.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ryptsjerk-9256

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Watts OneFlow
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • 038waterontharder Compact 14
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ryptsjerk reduceer je de dH waarde van 9.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ryptsjerk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders tot wel €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1525 en €2100 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ryptsjerk.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en direct installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Mechanische waterontharderCirca €730
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1190
Zout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €105 per beurt
PlaatsingskostenV.a €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ryptsjerk?
De hardheid in Ryptsjerk ligt op 9.30 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ryptsjerk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie