Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noardburgum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Noardburgum heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9.30 dH in Noardburgum.
 • Dit kan zorgen voor situaties als droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €220 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid NoardburgumHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9257
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Noardburgum

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en te veel schoonmaken? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Tytsjerksteradiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Noardburgum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Noardburgum?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Noardburgum. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Noardburgum heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Dat betekent hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Noardburgum

De waterhardheid van het drinkwater in Noardburgum bedraagt ongeveer 9.30 dH. Dit betekent dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noardburgum-9257

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • North Star 17UD
 • Kinetico Premier Maxi
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Atlantis Cabinet A-10R

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Noardburgum reduceer je de dH waarde van 9.30 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Noardburgum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €740 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €1850 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Noardburgum.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €1070
Zout€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Noardburgum?
De waterhardheid in Noardburgum bedraagt 9.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Noardburgum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie