Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gytsjerk

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Gytsjerk zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.30 dH in Gytsjerk.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GytsjerkHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9061
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26000 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Gytsjerk

Wil jij ook af van verstopte leidingen en strepen op je ruiten? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Gytsjerk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gytsjerk?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gytsjerk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Gytsjerk ontvangt een waterhardheid van 9.30. Concreet: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gytsjerk

De waterhardheid van het leidingwater in Gytsjerk bedraagt ongeveer 9.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gytsjerk-9061

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Ecowater ESM 11
 • Apic Melite
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gytsjerk voer je de dH waarde terug van 9.30 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Gytsjerk.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €820 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €2025 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Gytsjerk.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderRond de €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €1090
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractV.a €95 per jaar
MontageVanaf €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Gytsjerk?
De hardheid van het kraanwater in Gytsjerk komt uit op ong. 9.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gytsjerk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie