Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Feinsum

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Feinsum zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Feinsum.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid FeinsumHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9053
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Feinsum

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en een lager energieverbruik. In de gemeente Leeuwarden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Feinsum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Feinsum?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Feinsum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Feinsum heeft een waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Feinsum

De waterhardheid van het water in Feinsum is ongeveer 5.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-feinsum-9053

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquarex IMP Pro 14
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Euro Combi 20 Fleck

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Feinsum voer je de dH waarde terug van 5.90 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Feinsum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1425 en €2000 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Feinsum.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Elektronische waterontharderV.a €1170
Zout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €90 per jaar
MontageC.a. €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Feinsum?
De hardheid van het leidingwater in Feinsum is circa 5.90 dH. De waarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Feinsum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie