Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beerzerveld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 8.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Beerzerveld resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 8.30 dH in Beerzerveld.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalk op de lak van de auto en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BeerzerveldTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7685
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Beerzerveld

Heb jij genoeg van een irriterende huid of aanslag op servies? Een toenemende groep huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Ommen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Beerzerveld was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beerzerveld?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beerzerveld. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Beerzerveld heeft een waterhardheid van 8.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Beerzerveld

De waterhardheid van het water in Beerzerveld is om en nabij de 8.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-beerzerveld-7685

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential 11
 • Atag Descale 5
 • AEG 18 L
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beerzerveld reduceert je de dH waarde van 8.30 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beerzerveld.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders starten bij €650, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1150 en €2050 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Beerzerveld.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel modellen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Mechanische waterontharderVanaf €870
Elektronische waterontharderCirca €1130
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €90 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Beerzerveld?
De hardheid van het kraanwater in Beerzerveld is gemiddeld 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Beerzerveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie