Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Baal

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 15,12 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Baal heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website check je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 15,12 dH in Baal.
 • Dit kan leiden tot situaties als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid BaalHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTremelo
Postcode3128
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Baal

Heb je last van droog haar na het douchen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Tremelo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Baal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baal?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Baal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Baal heeft een geschatte waterhardheid van 15,12. Concreet: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Baal

De waterhardheid van het water in Baal bedraagt circa 15,12 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-baal-3128

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Baal verklein je de dH waarde van 15,12 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Baal.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €830, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1450 en €2100 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Baal.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis modellen, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektrische waterontharderBegint bij €1070
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €90 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €160
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Baal?
De waterhardheid in Baal is gemiddeld 15,12 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Baal.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie