Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Molenstede

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5,04 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Molenstede maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5,04 dH in Molenstede.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid MolenstedeHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3294
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Molenstede

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel Belgen kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, heerlijk zachte kleding en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Diest opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Molenstede heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Molenstede?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Molenstede. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Molenstede heeft een geschatte waterhardheid van 5,04. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Molenstede

De waterhardheid van het drinkwater in Molenstede is 5,04 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-molenstede-3294

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Molenstede minimaliseer je de dH waarde van 5,04 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Molenstede.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1150 en €2175 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Molenstede.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Mechanische waterontharderV.a €670
Waterontharder (elektronisch)Rond de €900
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €80 per beurt
MontageVanaf €170
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Molenstede?
De waterhardheid in Molenstede schatten we op 5,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Molenstede.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie