Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kaggevinne

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5,04 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Kaggevinne resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5,04 dH in Kaggevinne.
 • Dit kan zorgen voor problemen als strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KaggevinneTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3293
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kaggevinne

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en aanslag op servies? Een groeiend aantal mensen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Diest opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kaggevinne hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kaggevinne?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Kaggevinne. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kaggevinne ontvangt een waterhardheid van 5,04. Dit houdt in Normaal water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kaggevinne

De waterhardheid van het drinkwater in Kaggevinne is om en nabij de 5,04 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kaggevinne-3293

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Remon Waterontharders Sava

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kaggevinne minimaliseer je de dH waarde van 5,04 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kaggevinne.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot wel €2025 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €810 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1475 en €1850 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Kaggevinne.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en direct modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Mechanische waterontharderCirca €710
Elektronische waterontharderVanaf €1160
Regeneratiezout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €140 per beurt
InstallatieV.a €220
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kaggevinne?
De hardheid van het water in Kaggevinne is om en nabij de 5,04 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kaggevinne.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie